Waarom (meer) bewegen

We willen allemaal oud worden, maar niet oud zijn. We willen zo lang mogelijk fit en vitaal blijven en hierbij is bewegen erg belangrijk. Elke beweging die je (extra) maakt draagt bij aan je gezondheid, hoe groot of hoe klein die beweging ook is. Door voldoende te bewegen kun je het verouderingsproces uitstellen en/of vertragen. 

‘Je stopt niet met bewegen omdat je oud wordt, je wordt oud omdat je stopt met bewegen’.

Bewegen: 

• geeft een goed gevoel

Tijdens het bewegen wordt de stof ‘endorfine’ in de hersenen aangemaakt. Deze stof zorgt ervoor dat je je beter gaat voelen, omdat je meer ontspannen en tevreden bent. Je lichaam en brein actief gebruiken, geeft een voldaan gevoel. 

• voorkomt ziektes en gaat ze te lijf

Regelmatig bewegen is één van de goedkoopste en beste manieren om een betere gezondheid te krijgen en te houden. Beweging is goed voor het hart, de bloedvaten en de longen en verkleint de kans op chronische ziekten, zoals hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en kanker.

Maar het kan ook een heilzame werking hebben op mensen die al last hebben van een chronische aandoening. Denk daarbij aan hartziekten die te maken hebben met slagaderverkalking, maar ook ouderdomssuiker, botontkalking, beroerte en depressie.

Bij mensen met artritis kan lichamelijke beweging zelfs de pijn verminderen. Bewegen met beleid is hier wel het advies: ken en respecteer je grenzen.

• is goed voor de hersenen

Bewegen is goed voor het geheugen, het concentratievermogen en de verwerkingssnelheid van informatie. Ook vermindert bewegen het risico op het ontstaan van dementie en vertraagt bewegen het proces van Alzheimer. Ook heeft bewegen invloed op de groei en aanmaak van hersencellen.

 • helpt je om langer zelfredzaam en zelfstandig te zijn

Het uithoudingsvermogen en de spierkracht blijven op peil door voldoende en veelzijdig te bewegen. Het vermindert de kans op botbreuken en lichamelijke beperkingen.


Kortom: bewegen zorgt voor een betere kwaliteit van leven en betekent dat je langer kunt genieten van de dingen waar je je graag mee bezig houdt!

Neem contact op

Wil jij in beweging of contact komen met KieVief, dan maak ik graag kennis met je!

Lotte Groothusen – Mennen
Tel.: 06 – 52 68 33 12
E-mail: info@kievief.nl

Neem contact op